ALBUM NUR FADHILAH SYAFIQAH
- :
By: saripah saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-Aug-2009 02:32 Email | Share | | Bookmark
KISAH TERBARU TAPI PIC X DOWNLOAD PUN LAGIKKKK..

LAST WEEK MAMA DAPAT SMS DARI BB SITTER SIRHAN NGAN MIMI. DIA INFORM X NAK JAGA SIRHAN DAH X LARAT. PENING MAMA PIKIR SEBAB SIRHAN DAH KENAL ORANG JADI DENGAN ORANG2 YANG DIA BIASA OK LA, KALAU MAMA HANTAR NURSERI MACAM MANA??? MAMA X NAK JADI MCM KISAH BUDAK KAT NURSERI ILAH. DIA DAH BIASA NGAN NENEK DIA, TUP2 MAK DIA HANTAR KAT NURSERI, DARI PAGI SAMPAI KE PETANG ASYIK MENANGIS JER SAMPAI BENGKAK2 MATA. SEBULAN JE KOT BUDAK TU DUDUK KAT SITU. LAST2 NENEK DIA KENE JAGA BALIK.


Wednesday, 8-Apr-2009 03:17 Email | Share | | Bookmark
Office mama kene ROMPAK!!!!!!!

Pagi tadi mama sampai jer kat kaw.kilang penuh staff berkumpul dekat guard house. Rupa2nya office mama kene rompak. Kejadian pukul 2.30pg. Mangsa lelaki berbangsa cina berpangkat manager. Kerugian x banyak la dlm RM10K-RM15K cash money jer. Barang2 lain x de yg hilang. Di percayai dilakukan eloh 5 lelaki berbangsa India.

Alhamdulillah x aksi berbunuh2an.




Tuesday, 7-Apr-2009 01:32 Email | Share | | Bookmark
Ilah, Mimi, Sirhan

 
 
 
View all 11 photos...


ILAH : Genap 5tahun 5hari. Dah boleh tolong mama. Mulut dia x payah cakap ler mmg pening kalo dengor. Banyak no soklan2 yg keluar dari mulut dia. Semalam dok kat rumah sambil tengok TV sambil menghafal surah2 pendek yg dia belajar kat sekolah. Skali dia baca Doa Iftitah dengan makna bahasa inggeris. terkejut mama dengar ye la mama sekolah dulu semua dlm bahasa melayu. sampai la nie mama x pandai2 bahasa mat saleh tu skali dengor ilah baca makna doa tu dlm bahasa inggeris bangga mama. hahahaha. Alhamdulillah Ilah dah pandai tulis nama sendiri.
Iqraq je dia slow sikit. Masih dekat Iqraq 1. Mama jenis yg x sabar susah le skit nak ajar anak


MIMI : 2tahun 4bulan. Skang nie suka bercerita tapi mama payanh nak paham apa yg dia cakap.Kalau bercakap siap tangan2 habih naik tapi satu dua perkataan jer yg mama paham. Cakap x penuh lagi. Part paling mama suka bila dia tengok kak long dia bukak buku dia pun mintak la buku dia. Alhamdulillah cepat tangkap apa yg org ajar tapi x kenal huruf kenal gambar jer. x kisah ler. Berat maintain dengan kekurusan dia. Mimi dah free diapers waktu siang cuma malam jer pakai. Tapi mmg x daya la sejak x pakai diapers nie boleh di katakan dekat 20x ulang alik ke toilet. Mula2 dulu main2 la tapi skang nie kalo kata pegi jer mesti buang gak tapi sikit2. agaknya dia simpan kot

SIRHAN : dah nak masuk 10bulan. dah buleh merangkak dan skang nie dah berdiri lepas tangan. cuma x pandai nak menapak jer lagi. pantang jumpa bola. suka berjalan. masih lagi BF. berat pun bleh tahan. dah nak sama ngan kak ngah dah rasanya. hobi yg dia suka menonggeng. pantang tengok mama mula la nak menjerit sambil dok mama..mama..mama...


Monday, 6-Apr-2009 08:14 Email | Share | | Bookmark
Kisah Hari Ahad

 
Pagi2 sambil membasuh (mesin yg wat keje) mama dok sukat tepung bagai nak nak buat kek konon nak ganti balik kek beli hari tu. Mula2 nak wat kek kukus je, lepas tu tgk resepi muffin gatal g sukat adunan muffin. Dlm dok tgh bancuh tu datang Ilah menyibuk soal itu ini.

"mama nak wat apa nie?"

"mama nak buat kek"

"mama wat kek warna biru tau"

"mana ada kek warna biru yang"

"ok lah, mama wat kek warna hitam. eh..eh..eh x nak, mama wat kek marna merah tau"

konon nak wat muffin tapi x dak acuan penyudahnya isi dlm loyang biasa jer. Jadi ler kek marble warna merah. Nak deco kek x dak bahan. Ilah lak keluar jer dari oven dah sibuk suh potong. sebelum mlm kek dah licin.

x kisah lah janji hutang mama nak wat kek tuk ilah dah selesai.

plan petang nak g main layang2 kat kepong tapi hujan sampai ke mlm. Duduk rumah ler sudahnya. Ilah ngan Mimi dok main basikal jer kat kaki lima rumah


Thursday, 2-Apr-2009 03:35 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Ilah

 
 
 
View all 8 photos...
Ilah sambut birthday with kawan2 kat taska jer. Tu pun mama x join sebab dia org wat petang around 4ptg-4.30ptg. Planning nak wat sendiri kek utk Ilah tapi last2 g kedai hulur jer kepala agong . Malas sungguh nak buat sebab papa Ilah keje mlm. X dak sapa nak handle anak2 bertuah tu so mama decide beli jer. Tapi plan this weekend nak wat gak kek sendiri utk sambut birthday Ilah.



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net